Khamis, 3 Mac 2011

makaroni bakar~

Bahan-Bahan:

Ayam Cincang/ Daging Cincang
Makaroni
Halia
Bawang Merah
Sedikit Serbuk Kunyit
Susu UHT 1 Tin
Keju Parut
3 Biji Telur
Garam

Cara Memasak:
Rebus makaroni terlebih dahulu (masukkan sedikit minyak atau majerin supaya tidak melekat)
Gaulkan ayam atau daging beserta dengan serbuk kunyit
Panaskan kuali, masukkan sedikit minyak, tumiskan bawang merah dan halia sehingga naik bau..
Masukkan ayam/daging..biar empuk.. masukkan garam..
Sediakan loyang pembakar..
Blenderkan susu UHT dan 3 biji telur.. kemudian masukkan ke dalam loyang pembakar..
Kemudian masukkan makaroni tadi beserta dengan ayam/daging..gaulkan supaya rata..
Taburkan keju parut ke dalam loyang..
Masukkan ke dalam Oven..
Taraaaaaa~

Tiada ulasan: